Thursday, April 12, 2012

KOMEN KIT SIANG & GUAN ENG TERHADAP AGONG & TYT


SUMBER DAP:
HARI ini seluruh rakyat jelata merafak sembah ke atas Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong, tanda tanah ini punya Raja, tanah ini punya Sejarah.

Namun, Lim Kit Siang dalam komennya berkata Raja-Raja melayu semuanya Lanun. Semuanya Perompak. Kata Lim Kit Siang lagi, buat apa hormat Agong, buat habis wang ringgit cukai rakyat sahaja beri pada Raja-Raja Melayu.

Anak dia pula berkata, kalau kita pegang Kerajaan Pusat, kita akan hapuskan Raja-Raja. Sambung Lim Kit Siang, buat apa ada Raja, Presiden sudah cukup.

Ini bayangan awalnya... 
on Rabu, 11 April 2012 
Pada 11 Mac 2008, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng hari ini mengangkat sumpah jawatan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang yang baru di hadapan Yang Dipertua Negeri Tun Abdul Rahman Abbas di kediaman rasminya di Seri Mutiara di sini. Pada istiadat itu, Lim menerima surat pelantikan, diikuti dengan istiadat mengangkat sumpah jawatan dan taat setia serta sumpah menyimpan rahsia sebagai Ketua Menteri.

"You orang semua tahu tak apa perkara yang paling saya benci dalam hidup saya"

"Perkara itu ialah semasa saya angkat sumpah jadi Ketua menteri PP!".

"Kenapa bos?"

"Pasal saya terpaksa Angkat Sumpah dan Tunduk sama orang Melayu, TYT tu orang Melayu,orang Islam, orang UMNO pula, saya paling benci peristiwa itu"

"Kalau kita memerintah kelak, saya akan pastikan TYT orang Cina DAP".

Demikianlah antara dialog Lim Guan Eng kepada geng-geng DAP, sebagaimana disampaikan oleh seorang bekas ahli DAP.

Anda, fikir-fikirkanlah pula...

No comments:

Post a Comment