Tuesday, June 5, 2012

Kit Siang Ugut Tun Mahathir???salah org tu kit siang...


BERANI si Cina DAPig ni nak ugut Tun Mahathir ye. Dia ingat dia sapa. Dah kuat sangat ke Cina DAP seko ni?..Jangan, jangan bermain api, nanti terbakar diri sendiri. Tapi si Cina kafir ni mana takut terbakar. Sebab itu dia seolah-olah mencabar kesabaran Tun Mahathir samada Tun akan melenting atau sebaliknya. Dah tentu mereka kata, kalau tak betul apa yang dikatakan dan dedahan Cina seko ni tentang penyelewangan kewangan semasa pemerintahan Tun, samanlah. Senang je.

Tapi, Tun Dr. Mahathir Mohamad bukan kecik anak dan bukan calang-calang orang. Sudah tentu beliau tidak gentar jika pembangkang mahu mendedahkan dokumen-dokumen kewangan kerajaan sepanjang 22 tahun pemerintahannya sebagai Perdana Menteri. Bekas Perdana Menteri itu berkata, Penasihat DAP, Lim Kit Siang boleh melakukan apa sahaja yang beliau suka dan membuka mana-mana dokumen yang didakwa berlakunya skandal kewangan.

Cabar Tun kepada Kit Siang. Buatlah apa yang dia mahu, kalau nak buka dokumen sekarang pun boleh, dulu masa Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) menjadi Perdana Menteri pun, Kit Siang sudah bawa Tun ke mahkamah melibatkan beberapa kes yang mereka tidak puas hati. Beliau tidak takut apa-apa pun, jika mereka nak dedah sekarang pun boleh, tak perlu tunggu sehingga pembangkang memerintah, katanya pada sidang akhbar selepas melancarkan KRU Academy di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas dakwaan Kit Siang bahawa bekas Perdana Menteri keempat itu khuatir jika pembangkang mengambil alih Putrajaya kerana skandal kewangan sepanjang 22 tahun pemerintahannya bakal didedahkan. Ahli Parlimen Ipoh Timur itu dalam laporan sebuah portal berita hari ini berkata, dakwaan tersebut dibuat ekoran tindakan Dr. Mahathir yang akhir-akhir ini semakin agresif mengeluarkan kenyataan keras mengkritik pembangkang.

Sebenarnya, pembangkang sudah mula menghidu bahawa mereka akan kalah di PRU ke-13 nanti. Tun Mahathir mereka lihat semakin agresif berceramah bagi membantu BN untuk terus menarajui negara. Pengalaman beliau selama 22 tahun menjadi Perdana Menteri diibaratkan mimpi ngeri bagi pembangkang kerana mereka tidak diberi muka dan peluang untuk mencantas kerajaan.

Itulah satu kebijkasanan Tun Mahathir sehingga pembangkang longlai, lentok dan langsung tidak bermaya semasa dalam pemerintahan beliau. Oleh itu, Lim Kit Siang ke, Lim Kit Malam ke, jangan cuba-cuba nak cari pasal. Nahas kamu. Sekian. Salam. ~ IBM

No comments:

Post a Comment