Friday, June 29, 2012

Hidangan Babi dan Arak dalam Jamuan Bersama Anwar Ibrahim Bukan Masalah Besar.Mesti ada antara kita pro Kerajaan panas hati bila melihat iklan Jamuan bersama Anwar Ibrahim ada makanan tidak halal.

Ada juga blogger-blogger pro BN melenting kepanasan mengatakan Anwar Ibrahim bagi jamuan BABI dan ARAK kepada Rakyat Johor. Dalam perkara ini aku tak memihak kepada mana-mana blogger pro BN yang mengutuk hidangan makanan Tidak Halal dalam jamuan bersama Anwar Ibrahim.

Bagi aku, tidak mendatangkan masalah yang besar pun dalam jamuan tersebut. Memang ada tulis:

  • RM 500 / Meja (Non Halal)
  • RM 300 / Meja (Halal)

Kalau rasa diri tu ISLAM bayarlah harga RM 300 per meja. Kalau dikira secara logik, satu meja lingkungan 10 orang. Maka seorang hanya perlu membayar dalam RM 30. Selaku ISLAM korang mempunyai pilihan menolak makanan haram dan pilih makanan HALAL.

Cuma yang menjadi persoalannya, kenapa rakyat perlu membayar sejumlah duit untuk berjumpa pemimpin Pembangkang? Inikah budaya Pembangkang? 

  • hendak makan bersama pemimpin kena bayar...
  • hendak dengar ceramah ada derma...
  • hendak buat jalan raya minta derma...
Tapi duit itu tak tahu kemana...

HE : Sikap macam inikah yang harus kita pilih sebagai pemimpin. Nak jumpa pemimpin pun kena bayar. Lebih elok Kerajaan sedia ada. Pemimpin berjumpa rakyat pun tiada bayaran dikenakan..malah dapat duit BR1M lagi..kikiki..

No comments:

Post a Comment